PINK SUSHI I SUSHI BURRITO to prężnie rozwijają się sieć restauracji i wysp gastronomicznych w Polsce. Nasi Mistrzowie to Top One Sushi Masters w Polsce, osoby z bardzo bogatym doświadczeniem popartym szeregiem kursów i szkoleń. Szefowie kuchni praktykowali w najlepszych restauracjach z gwiazdą Michelin w Europie oraz Azji.
Pink Sushi to nowy koncept gastronomiczny, który wyróżnia się nietypową formą sprzedaży i będzie rozwijany przede wszystkim w centrach handlowych. Obecnie Pink Sushi działa w dwóch lokalizacjach. Pierwsza zlokalizowana jest w Millennium Hall w Rzeszowie, funkcjonuje nieprzerwanie od 1 października 2022 r, a druga została otwarta miesiąc temu i znajduje się w Galerii Katowickiej w Katowicach.
Nasz koncept najlepiej sprawdza się w miejscach o dużym natężeniu ruchu. Dlaczego? Ponieważ w naszych restauracjach serwujemy sushi na taśmociągu, to bardzo popularny sposób serwowania sushi zwłaszcza w Japonii. Każdy stolik ma do niego bezpośredni dostęp. Ten pomysł nie jest nowością, działa już na świecie. Naszym założeniem jest zapewnienie obsługi dla każdego stolika wyłącznie z taśmociągu. Serwujemy wszystko, od napojów po podstawowe przekąski, na taśmie.
Sushi Burrito to format wysp gastronomicznych z nietypową ofertą, która również rozwijamy w galeriach handlowych i miejscach o dużym natężeniu ruchu. Obecnie posiadamy 2 wyspy, jedna w Rzeszowie w Galerii Rzeszów oraz druga w Krakowie w Galerii Serenada (otwarcie 2 marca 2024). Sushi Burrito to wyłącznie wyspy handlowe, ale bardzo starannie zaprojektowane i prezentujące się wyjątkowo atrakcyjnie, wyróżniające się na tle konkurencji. Wyspy Sushi Burrito mają 12-16 mkw. powierzchni. Istotny jest koncept monitorów na których wyświetlane są produkty. Klient podejmuje decyzję na wyspie, wybiera pierwszy składnik główny, na przykład łososia, tuńczyka, opcję wegańską z tofu lub coś innego, następnie wybrany sos i 3 ulubione dodatki. Kucharz rozkłada ryż na norii i umieszcza wybrany składnik główny. Następnie dodaje sos i dodatkowe składniki. Cały proces odbywa się na bieżąco – kucharz przygotowuje danie na oczach klienta, zwija to w większą rolkę, która jest potem podgrzewana. Nie jest to danie zimne ani gorące, ale przyjemnie ciepłe. Rolkę przecina się w specjalny sposób pod kątem i jest gotowe do podania. Cały proces zajmuje około 5 minut.
Ten koncept zaczerpnięto z USA, gdzie Sushi Burrito łączy w sobie najlepsze elementy tradycyjnego sushi i meksykańskiego burrito.
Ta harmonia smaków i konsystencji daje wyjątkowe doświadczenie kulinarne, które jest jednocześnie nowoczesne i tradycyjne.
I co jeszcze istotne, oprócz sushi burrito, na wyspie posiadamy w ofercie standardowe zestawy sushi. To co nas wyróżnia to także cena. Najdroższe burrito kosztuje 22 zł, a zestaw 26 zł.